Terug naar het overzicht

America Today en MS Mode: kostenefficiency verbeterd dankzij nieuwe autoregeling en wagenparkbeheer

BEDRIJF:America Today & MS Mode
CONTACTPERSOON:Floris Ackermann
FUNCTIE:CFO
DIENSTEN VAN WAGENPARTNERS:Autoregeling, wagenparkbeheer

Na bijna vijf jaar gewerkt te hebben voor G-Star RAW, waarvan drie jaar als financieel directeur in Australië, maakte Floris Ackermann in 2019 de overstap naar America Today als CFO. In 2020 kwamen daar ook nog Coolcat Junior en MS Mode bij. Zijn ambitie? Een financieel gezonde organisatie. Om dit te realiseren, heeft hij diverse uitdagingen aangepakt om de kostenefficiency te verbeteren. Waaronder het wagenpark. Om de auto(lease)regeling van MS Mode en America Today weer perfect aan te laten sluiten op de huidige marktomstandigheden, heeft de CFO van beide modeketens, Floris Ackermann, de hulp ingeschakeld van WagenPartners.

Nieuwe autoregeling voor America Today en MS Mode

Floris: “Vanwege een interne reorganisatie en de impact van Covid-19, moesten we -daar waar we konden- flink op de rem trappen qua kosten. Zo ook omtrent ons wagenpark. Auto’s stonden vanwege corona vaker stil en daarnaast was de toenmalige autoregeling verouderd. Deze paste niet meer bij de huidige marktomstandigheden. Daarom gingen we op zoek naar een partij die onze autoregeling kon vernieuwen. Dat is WagenPartners geworden. Na het vernieuwen van de autoregeling heeft WagenPartners ook het wagenparkbeheer overgenomen voor MS Mode en America Today. In totaal spreken we dan over zo’n 25 tot 30 auto’s.”

WagenPartners ontzorgt

Als we aan Floris vragen wat er is veranderd sinds de samenwerking met WagenPartners, vertelt hij hier het volgende over: “Aan het wagenpark zelf is niet zoveel veranderd, maar aan de inzet ervan wel. Dankzij WagenPartners hebben we weer inzicht én overzicht. In de auto’s die we hebben en de bijbehorende kilometerstanden, welke contracten bijna aflopen en waar we nieuwe auto’s nodig hebben. Op basis daarvan is WagenPartners gaan optimaliseren. We liepen bijvoorbeeld tegen het probleem aan dat twee auto’s stil stonden op de parkeerplaats, terwijl we net een nieuwe leaseauto hadden aangeschaft. Zonde natuurlijk. Door te puzzelen en te schuiven met auto’s, past het wagenpark dat we hadden nu veel beter bij ons. En staan er minder auto’s onnodig stil. WagenPartners regelt alles voor ons: van het contact met de leasemaatschappijen tot het inleveren van auto’s of het huren van een auto tijdens een overbruggingsperiode.”

Meedenkend met een persoonlijke aanpak

Wat WagenPartners anders maakt dan andere aanbieders? Volgens Floris is dat de persoonlijke aanpak: “De samenwerking met Ian Bodewes en Martijn Roede is heel informeel. We zijn alle drie autofanaat, dus dat zorgde vanaf het begin al voor een goede klik. Daarnaast hebben beide mannen verstand van zaken en ze weten altijd de vraag achter de vraag te achterhalen. Dat meedenken maakt ze voor mij echt onderscheidend ten opzichte van bijvoorbeeld leasemaatschappijen. Het grootste voordeel? Wij zijn ontzorgd en het wagenpark is veel kostenefficiënter geworden.” Samen hebben we al grote stappen gezet in het rendabeler maken van het wagenpark van America Today en MS Mode. We zijn nu samen aan het nadenken hoe we nog meer professionaliseringsslagen kunnen maken.”

Benieuwd wat WagenPartners voor uw
onderneming kan betekenen?

Vraag de Gratis
Quickscan aan

Onze QuickScan geeft een helder beeld van
waar u nu staat met het wagenparkbeheer en
waar verbeterpunten liggen.

Opstellen autoregeling

Andere
Klantverhalen

UP learning: “WagenPartners is klantgericht en meedenkend”

Wagenpartners scoort voor mij een 10 op klantbeleving en ontzorging

Staton Bouw realiseert flinke besparing dankzij structureel wagenparkbeheer

Maximaal rendement uit uw wagenparkbeheer; dat is de belofte die WagenPartners heeft waargemaakt bij Staton Bouw.

“De samenwerking is efficiënt en zakelijk”

De samenwerking is efficiënt en zakelijk, met oog voor de belangen van beide partijen.