Terug naar het overzicht

Subsidie van €5.000,- bij aanschaf elektrische bedrijfswagen

Er is een subsidiepot beschikbaar van 185 miljoen euro waar ondernemers gebruik van kunnen maken wanneer zij een elektrische auto aanschaffen.

De subsidie komt vanaf het voorjaar 2021 beschikbaar en zal lopen tot 2025 of tot wanneer de pot leeg is. Voor 2021 is het beschikbare bedrag 22 miljoen euro.

Het besluit komt voort uit het klimaatakkoord waarin afgesproken is dat er vanaf 2025 nul-emissiezones komen waar bestelbussen en vrachtwagens met een dieselmotor niet meer welkom zijn. Ondernemers worden dus op deze manier tegemoet gekomen.

Naast de subsidie blijven ook de andere maatregelen van kracht waaronder de milieu-investeringsaftrek.

Vanzelfsprekend zijn er wel een aantal spelregels verbonden aan deze maatregel. Het subsidiebedrag is 10% van de nieuwwaarde van de bestelauto met een maximum van €5.000,-. Daarnaast moet de bestelbus minimaal over een actieradius van 100 kilometer beschikken.Ook kan er een maximaal aantal bussen besteld worden per bedrijf.

De ZZP’er of kleine ondernemer wordt extra tegemoet gekomen, hoe staatssecretaris Stientje van Veldhoven dit gaat invullen is nog niet nader bekend. Met het steeds groeiende aanbod van elektrische bedrijfswagens komt deze regeling zeker niet te vroeg.

Meest recente
Berichten

ArtikelNieuws
Podcast – over politiek bedrijven, kantelpunt, schuldgevoel, eenzaamheid en zijn ideale klant

Podcast voor DGA’s #19 met Martijn Roede van Wagenpartners – over politiek bedrijven, kantelpunt, schuldgevoel, eenzaamheid en zijn ideale klant

Artikel
Op vakantie met uw elektrische auto én caravan: go or no go?

Nederland is een echt caravanland, met naar verwachting een miljoen caravan- en vouwwageneigenaren. En nu een vliegvakantie er voorlopig nog niet in lijkt te zitten,…

Artikel
Verandering bijtelling voor elektrische auto’s

In 2021 veranderd de bijtelling weer op elektrische auto’s dus er zal weer een extra piek te zien zijn in de laatste maanden van het…